Mobiliteit

Standhouders mobiliteit

 

Kinderen en jongeren willen er zelf op uit om de wereld te ontdekken. Niet iedereen kan dit zo maar en kan hier en daar wat extra hulp gebruiken. De een zoekt een hippe, sportieve rolstoel, terwijl de andere op zoek gaat naar een loophulp.
Ook met het gezin samen sportief en mobiel zijn, is van groot belang. Denk maar aan een aangepaste tandem, een fietskar of een geschikte buggy. 
De Kangoeroebeurs is een ideale gelegenheid om alle mogelijkheden naast elkaar te zien, te vergelijken en bovendien uit te proberen.. Ook de begeleiders van de Kangoeroe staan klaar om je hierbij te helpen.

 

Loophulpen


Een loophulp, waarbij  het frame zich achter of voor het kind bevindt, helpt het kind bij de oprichting van het lichaam en biedt stabiliteit. Belangrijke aandachtspunten zijn : in hoogte verstelbaar, verstelbare handvatten, lichtgewicht, opvouwbaar, kindvriendelijk.
Er bestaan ook loophulpen met romp, en/of bekken- en/of hoofdsteun.

Zelf fietsen

Er bestaat een enorm gamma aan loopfietsen, twee-en driewielers.
Orthopedische driewielers en ligfietsen werden speciaal ontwikkeld voor kinderen/jongeren die moeite hebben met stabiliteit. Er bestaan tal van modellen en aanpassingen zodat zowel sportief als recreatief fietsen een mogelijkheid wordt. (speciale sturen, bekkensteun, abductiestangen, anti-spits systeem, stuurbegrenzers enz.)

Samen fietsen

Een tandem biedt ouders de mogelijkheid om met een kind, dat niet zelfstandig kan fietsen, samen mobiel te zijn. De begeleider zit achterop en bestuurt de fiets, terwijl het kind voorop de tandem meefietst. Tal van aanpassingen zijn mogelijk.
Een fietskar is dan weer een oplossing bij kleinere kinderen. Een fietskar dient stevig en veilig te zijn, maar tevens licht van gewicht en moet over een uitstekende vering beschikken. Het voordeel van een fietskar is dat het ook kan gebruikt worden als wandelwagen. Er bestaan verschillende ondersteuningssystemen en accessoires om uw kind comfortabel te positioneren. Op de Kangoeroe hebben we verschillende modellen in onze uitleendienst die uitgeprobeerd kunnen worden.
Ook aanhangfietsen, bakfietsen, ... kunnen een mogelijkheid zijn.

Rolwagens

Manuele rolwagens.
Er bestaat een grote diversiteit van types naar gelang de gebruiksdoeleinden, kenmerken, kwaliteit, prijs enz. Enkele aandachtspunten zijn comfort, positioneringsaanpassingen, lichtgewicht, wendbaarheid, vouwbaar...
Elektronische rolwagens.
Een keuze wordt gemaakt rekening houdend met de specifieke noden en verwachtingen. Wij raden aan de rolwagen gedurende meerdere dagen uit te proberen in je eigen leefsituatie. Vele verstrekkers hebben demonstratie-en testrolwagens die voorzien zijn van alle mogelijke accessoires en besturingen.
Ook rolwagens moeten door weer en wind : sta ook even stil bij bv aangepaste rolwagenkledij.

Buggy's


Er bestaan zowel standaard buggy's als modulaire buggy's waarbij tal van aanpassingen mogelijk zijn. Opnieuw is het zitcomfort en de symmetrie van ontzettend belang. Ook voor de persoon die met de buggy gaat wandelen, is het een verademing wanneer het kind goed zit en niet constant moet gecorrigeerd worden. Het kind kan zo ook veel gemakkelijker om zich heen kijken en de omgeving opnemen.

Autostoelen

Of het nu om een korte of lange rit gaat, uw kind moet comfortabel, goed gepositioneerd en veilig zitten. Enkele aandachtspunten: inclineerbaar, juiste zitbreedte, diepte en hoogte, voldoende ondersteuning zoals bv comfortabele hoofdsteun die 'side-impact' getest is, gordelgeleiding voor driepuntsgordel, goedgekeurd. De montage gebeurt best door een erkende dealer. Vergeet ook niet aan het rugsparende karakter te denken: een uitdraaibaar frame biedt een goede houding voor de ouders wanneer ze hun kind in/uit de wagen tillen.