Verzorging, bad en kledij

Standhouders verzorging, bad en kledij

 

In bad, uit bad, aankleden, uitkleden,… Om deze dagdagelijkse situaties zowel voor jou als voor je kind zo aangenaam mogelijk te maken, is het belangrijk rekening te houden met een comfortabele positie voor het kind/de jongere, maar ook je eigen comfort niet uit het oog te verliezen. Ook aangepaste kledij, hulpmiddelen... kunnen dit een stuk makkelijker maken.
           

Badhulp


Er bestaan douche, - bad -en toiletstoelen. Een goede positionering voor het kind is een aandachtspunt: voldoende ondersteuning, bevestigingssystemen, inclineerbaar en verstelbaar. Ook het rugsparend comfort van de ouder of verzorgende is hierbij zeer belangrijk. Een badhulp moet ook makkelijk schoon te maken zijn. Denk ook aan de mogelijkheid tot opvouwen indien je een kleine badkamer hebt. Als de diepte van de zitting instelbaar is, kan het aangepast worden aan de groei en meerdere jaren gebruikt worden. Zuignappen zetten de badhulp vast op het gladde oppervlak.

Verzorging

Badliften, hoog/laag verzorgingssystemen, hoog/laag bad, grote op maat gemaakte aankleedkussens, toebehoren om de transfers makkelijker te laten verlopen...

KledijLeuke en hippe aangepaste kledij, zwemkledij...
Ook rolstoelen moeten door weer en wind. Hiervoor bestaat ook aangepaste kledij.

Schoenen


Orthopedische schoenen, maatschoenen, steunzolen...

Kleine hulpen (ADL)

Grote slaapzakken, grote rompers, bandana slabben, poncho's, pampers enz...